top of page

zo 26 mei

|

Filmzaal 4

Workshop 'Evolutie Beatmaking' door terilekst

Hip Hop producer/ MC terilekst neemt je mee in de evolutie van beatmaking. Hij laat je zien hoe hij te werk is gegaan en nu te werk gaat d.n.v. live demo-beat en er is ruimte voor interactie en vragen over bijv. produceren, maar ook over samples clearen en auteursrechten e.d. Aanmelden verplicht.

Workshop 'Evolutie Beatmaking' door terilekst
Workshop 'Evolutie Beatmaking' door terilekst

Tijd en locatie

26 mei 2024, 13:00 – 14:00

Filmzaal 4, Cacaokade 1, 5705 LA Helmond, Nederland

Over het evenement

Hip Hop producer/ MC terilekst is inmiddels zo’n 25 jaar een grote naam binnen NL/BE Hip Hop. Vooral op de achtergrond actief geweest als beatmaker/producer op veel releases, zowel underground als mainstream, nationale en internationale samenwerkingen (oa Extince / Anouk/ Childish Gambino), film- docu- & reclamemuziek, maar trad ook af en toe op de voorgrond als rapper/MC (Finalist GrotePrijs van NL 2001, TMF Superrrrclip 'Ik Wil een Meisje’ met Spacekees en in zijn begin dagen als battle MC, bij ‘open mic sessies’ en verschillende tours door Nederland & België.

Beats van terilekst zijn gevuld met oude samples, veelal van Nederlandse bodem en opgeknipte drumbreaks. Dit kwam vooral tot uiting op het volledig door terilekst geproduceerde solo-debuut album van Jiggy Djé’s (CEO Top Notch/ Noah’s Ark) in 2006, getiteld 'Noah’s Ark’. Ook heeft hij het album Kohfie Konnect ‘Hetiszover’ (2008) geproduceerd en staat het meerdendeel van de producties van Jiggy zijn tweede soloalbum 'De Ark De Triomf’ (2009) op zijn naam.

De creativiteit van terilekst beperkt zich niet alleen tot muziek, hij is ook visueel betrokken als kunstenaar en maakt album art, logo’s en animaties.

De afgelopen 10 jaar heeft hij vooral instrumentaal werk gemaakt; TURQUOISE (2016) een album waarop veel live-instrumentie te horen is en ‘groot’ (2020) waarop hij uitsluitend samples gebruikte van Nederlands icoon Boudewijn de Groot.

Het album ‘Gouden Tijd’ is in 2022 niet uitgebracht, helaas konden de samples die hiervoor gebruikt waren, ditmaal van wijlen Liesbeth List, niet gecleared worden.

Op dit moment released hij losse instrumentale songs die later dit jaar gebundeld zullen worden tot een nieuw album.

Laatste release: ’The Path’, een samenwerking met producer Inf.

Let op: voor masterclasses en workshops is een beperkt aantal plekken beschikbaar en is aanmelden verplicht. Meld je hier aan!

Deel dit evenement

bottom of page