top of page

zo 26 mei

|

Filmzaal 4

Masterclass Y'skid

Frank Sens, alias Y'skid (spreek uit als Wise Kid) is een producer gevestigd in Eindhoven. Halverwege de jaren 90 begon hij puur uit passie en gedreven door de muziek waar hij graag naar luisterde zelf met het maken van Hip-Hop beats. Aanmelden voor workshops is verplicht.

Masterclass Y'skid
Masterclass Y'skid

Tijd en locatie

26 mei 2024, 15:00 – 16:00

Filmzaal 4, Cacaokade 1, 5705 LA Helmond, Nederland

Over het evenement

Volledig autodidact heeft hij zijn weg weten te banen in de muziekindustrie en een enorme CV opgebouwd. Zowel voor als achter de schermen heeft hij geproduceerd voor een breed scala aan artiesten, dansers, merken en bedrijven.

Wanneer je authentieke beats hoort met een hedendaags randje in een promo video van evenementen als Solar, Dutch Design Week en Cinekid, of theatershows van The Ruggeds of Oortwolk, of van artiesten als Fresku, Extince, Akwasi, Skenkie etc., of in een random reclameblok met Chocomel, Lebara of Bonduelle, dan is de kans groot dat het van zijn hand komt. 

Zijn achtergrond is voornamelijk Hip-Hop, maar hij beperkt zich niet tot een genre. Wel zul je altijd een Hip-Hop feel kunnen herleiden door zijn manier van werken.

Leven van je muziek (zonder zelf heel populair te zijn).

We bevinden ons in een tijdperk waarin artiesten, producers en muzikanten voornamelijk bezig zijn met populair te worden op internet/social media, zodat hun muziek hopelijk veel wordt gestreamd, de cijfers oplopen en er uiteindelijk een boterham kan worden verdiend door op te treden. Overal hoor je dat je dagelijks content moet maken, consequent moet posten, regelmatig een single moet uitbrengen op een vrijdag en het dan overal moet pitchen. Maar hoe kan het dat Y'skid met slechts een handjevol maandelijkse luisteraars, onregelmatig posten en amper pitcht voor playlists er toch goed van kan leven?

Kom naar deze masterclass en hij zal je precies vertellen hoe dit hem elk jaar weer lukt.

Meer info over Y'skid

https://www.FrankSens.com

https://www.linktr.ee/yskid

Let op: voor masterclasses en workshops is een beperkt aantal plekken beschikbaar en is aanmelden verplicht. Meld je hier aan!

Deel dit evenement

bottom of page